Korte, heftige brand legt Sportcentrum Hoorn stil

1 / 2
Ronneke van der Genugten
Hoorn

Een korte, maar heftige brand heeft woensdagmorgen de sportactiviteiten bij Sportcentrum Hoorn aan de Holenweg stilgelegd. Rond half elf werd een brand in een technische ruimte op de eerste etage ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse en gaf even na half twaalf het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen.

Bij het uitbreken van de brand was eigenaar Frank Vlaar aanwezig in het sportcentrum. ,, Mijn eerste gedachte ging uit naar de sporters. Deze hebben we zo snel mogelijk in veiligheid gebracht. Ik denk dat de schade beperkt is.”

De brand in de technische ruimte werd ontdekt door onderhoudsmedewerker Eric Schoen. De brandweer was er snel. Op het moment van de melding was er net een brandweeroefening gaande aan het Dampten in Hoorn. ,,Een geluk bij een ongeluk”, aldus Vlaar.

Door de rookontwikkeling moesten de sporters nog wel even geduld hebben voordat ze weer naar binnen mochten. Zij werden opgevangen in de aangrenzende tennishal, waarin ook een kinderdagverblijf is ondergebracht. Er is voor niemand gevaar geweest, ook niet voor bedrijven als het CBR dat in het aanleunende pand is gehuisvest. Wel werd iedereen uit voorzorg geëvacueerd.

Gerry Koerts, officier van dienst van de brandweer: ,, We hebben hier als brandweer veel oefeningen gehad, waardoor we goed de weg weten. Dat werkt in je voordeel.”

Koerts schaalde preventief hoog op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Men denkt aan kortsluiting door waterlekkage.

Foto’s: Mizzle Media

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen