Festival Willibrordus draait nu wat compacter door

1/2
Heiloo

Festival Willibrordus draait komend weekeinde anders door. ,,Minder grote muziekacts, compacter en kleinschaliger’’, zegt Nico Adrichem, een van de organisatoren van het jaarlijkse evenement. Dat nog altijd ’Voeding voor de geest’ als tweede titel voert.

Het weer was vorig jaar met veel wind en regen erg slecht, waardoor het festival, dat zich grotendeels op buitenlocaties afspeelde, te kampen had met tegenvallende belangstelling. En de fondsenwerving voor het festival van dit jaar verliep minder voorspoedig dan gehoopt. Vandaar dit jaar een compacter evenement.

Op ’Willibrordus Draait Anders Door’ is toch nog wel plaats voor wat grote namen. Op zaterdagavond treedt Tim Knol op (van negen tot tien in de Cultuurkoepel) en op zondagmiddag van drie tot vier Hans Dorrestijn, die een speciaal programma maakt rond ouderen en eenzaamheid.

Dorrestijns show is tevens de officiële start van het project ’Oud Standing’, dat eenzaamheid onder ouderen wil voorkomen door diverse generaties met elkaar te verbinden. Zo zijn er op WDAD onder andere het Generatiekoor met korte optredens van grootouder(s) en kleinkind(eren) op zaterdagmiddag, ’Dansen voor ouderen en jonger’ op zaterdagmiddag en de Oud Standing Popquiz voor meerdere generaties op zondagmiddag.

Centraal punt is dit jaar de Verhalenkamer bij cultureel centrum De Strandwal. Daar, en bij het VVV-steunpunt, wordt informatie gegeven over de voorstellingen en vindt de muntverkoop plaats. In de Verhalenkamer draait verder de première van de film ’Ce n’est pas la route’ van Wesam Kareem, een Alkmaarse cineast van Syrische afkomst. Hij gaat over een bijzondere pelgrimage per fiets naar Lourdes. En ook wordt er de film ’Stemmingmakerij in de bovenkamer’ vertoond, een documentaire over schizofrenie, een ziekte die bij een op de honderd mensen voorkomt.

De evenementen vinden zaterdag en zondag plaats van elf uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. De drie musea op het terrein, het Toverlantaarnmuseum, archeologisch museum Baduhenna en de Historische Vereniging Heiloo, zijn zaterdag- en zondagmiddag geopend.

Toegang tot het terrein is gratis. Voor een aantal voorstellingen wordt een bijdrage gevraagd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons