Expositie en tocht over Veenpolderdijk en zijn bewoners

Expositie en tocht over Veenpolderdijk en zijn bewoners
Veenpolderdijk.
© Foto Anne Meyer
Assendelft

De culturele commissie Raadhuis Assendelft houdt dit weekeinde een expositie in combinatie met een wandel- en fietstocht. Dat wordt fietsen en wandelen over de Veenpolderdijk én kijken naar de dijk.

Uitgangspunt van de tochten en expositie ’Dé dijk te kijk’ is namelijk de Veenpolderdijk, en met name zijn bewoners. Er wonen volgens de commissie nogal wat sportieve en creatieve mensen aan dit idyllisch ogende stukje Assendelft. Waaronder fotografe Anne Meyer, die de dijk in al zijn facetten op beeld heeft vastgelegd.

Andere bewoners zijn Dia Kat (keramiste), Marissa Brinks (modeontwerpster), Josta Bischoff (grafisch ontwerpster) en Simon Knap, succesvol in autoracen. Een heel bekende bewoner was beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en dichter Peter Louman (1940-2010).

Tijdens de expositie in het raadhuis worden van Loumans zeefdrukken boekenleggers gedrukt en is werk van genoemde bewoners te zien, op zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur. In het raadhuis (Dorpsstraat 370) ligt ook een routebeschrijving (twee euro) klaar voor de tochten. Toegang tot de expositie is gratis.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons