Survivalbaan op Speeldag NL in Hoorn

Survivalbaan op Speeldag NL in Hoorn
Kinderen testen speelgoed tijdens een van de eerdere edities van Speeldag NL in Hoorn.
© Archieffoto
Hoorn

Een ’sportstraat’ met een survivalbaan van zo’n driehonderd meter lang is zondag opgenomen in de route van de tiende Speeldag NL.

Kinderen kunnen zondag tussen 12 en 17 uur in de binnenstad van Hoorn gratis deelnemen aan meer dan vijftig activiteiten. Onder meer zijn er nieuwste spellen en speelgoed, die ze mogen testen. Behalve spelletjes doen kan er worden geknutseld, gebouwd en gesport. Bij de sportstraat staan verenigingen om kinderen met verschillende sporten kennis te laten maken.

Organisatiebureau PartyTop Entertainment verzorgt een podiumprogramma op de Gedempte Turfhaven. Westfriesland TV biedt de mogelijkheid om met een ’greenscreen’ een filmpje op te nemen waarin kinderen als Superman door Hoorn vliegen.

Net als vorig jaar zal ook de organisatie achter de verkiezing van Speelgoed van het Jaar bij Speeldag NL in Hoorn stemmen ophalen. De genomineerde fabrikanten van spellen en spelletjes zullen zondag hun aanbod presenteren, waarna kinderen kunnen stemmen. Die stemmen tellen voor twintig procent mee in de einduitslag van de landelijke verkiezing.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons