Leerlingen Da Vinci Purmerend op de fiets voor goed doel

Leerlingen Da Vinci Purmerend op de fiets voor goed doel
De Da Vinci-groep tijdens de eerste training.
© Foto Peter van Diepen
Purmerend

Negen leerlingen van het Da Vinci College in Purmerend stappen deze week op de fiets voor het goede doel. Ze zijn naar de Pyreneeën afgereisd om geld in te zamelen voor Ride4Kids.

Die stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De aandoening zorgt ervoor dat kinderen onvoldoende energie hebben, omdat er door fouten in het DNA iets mis is met het omzetten van energie.

De patiëntjes zijn ten dode opgeschreven. De helft overlijdt voor zijn of haar tiende verjaardag, en 70 procent wordt niet volwassen. Er worden wekelijks een of twee kinderen geboren met een dergelijke stofwisselingsziekte, en een medicijn is er nog niet.

Ride4Kids zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de kinderen die eraan lijden, onder meer door fietstochten te organiseren om sponsorgeld in te zamelen.

Een groep vwo-leerlingen van het Da Vinci pakte de handschoen op. Team BSM Da Vinci bestaat uit negen leerlingen, die in het kader van het vak bewegen, sport en maatschappij meedoen aan de challenge.

Eerst zochten ze met de klas uit aan welk evenement ze wilden meedoen, daarna gingen ze op zoek naar sponsors en maakten ze plannen voor acties om geld op te halen, en ondertussen moest er ook getraind worden. De inzamelingsteller van de leerlingen staat inmiddels op ruim 4500 euro.

Naast de leerlingen is ook docent Peter van Diepen dit weekeinde afgereisd naar de bergketen tussen Frankrijk en Spanje.

Daar wordt op maandag en dinsdag nog getraind, vertelt leerling Pepijn Effing. Het echte werk wordt op woensdag, donderdag en vrijdag geleverd, met beklimmingen van cols als de Hourquette d’Arreau,Col d’Aubisque en Col d’Aspin.

Wie de leerlingen nog wil sponsoren, kan terecht op www.ride4kids.nl

Meer nieuws uit Regio

Lees hier de digitale editieVolg ons