Aanbesteding voor jeugdzorg start nog in West-Friesland

Aanbesteding voor jeugdzorg start nog in West-Friesland
Hoorn

De West-Friese gemeenten verwachten op korte termijn de starten met de aanbesteding voor de jeugdbescherming en jeugdreclassering. In de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Alkmaar en omstreken is deze inkoop net mislukt. Daarmee lopen die drie regio’s het risico dat hier vanaf 1 januari nieuwe gevallen verstoken blijven van deze vormen van jeugdzorg.

Dit is niet het geval in West-Friesland, zo benadrukt woordvoerster Jara Hof namens de zeven West-Friese gemeenten. Hier wordt deze zorg apart ingekocht, los van de drie regio’s waar het nu is mislukt.

Maandag stond in deze krant dat Hoorn samen met de andere gemeenten in deze regio niet bereid is meer te betalen voor deze zorg en dat daarom de aanbesteding was mislukt. ,,Dat klopt niet voor ons want wij zijn nog in de voorbereiding van de aanbesteding’’, zegt Hof.

,,Als die aanbesteding bij ons is afgerond, volgen de onderhandelingen. Inhoudelijke informatie kunnen wij verder niet geven, dat zou in strijd zijn met de aanbestedingswet. Het gaat overigens niet om gespecialiseerde zorginstellingen, maar voor jeugdbescherming en –reclassering. Zij leveren zelf geen zorg, maar voeren kinderbeschermingsmaatregelen uit en verwijzen eventueel door. Wij hebben nu contracten met vier gecertificeerde instellingen. Hoe lang die contracten nog lopen mag ik vanwege de aanbestedingswet niet zeggen. Alleen instelling die door de rechtbank zijn aangewezen mogen straks meedoen bij de aanbesteding.’’

In tegenstelling tot IJmond, Zuid-Kennemerland en de regio Alkmaar zijn de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland er al wel uit voor 2019. Hier gaat Jeugdzorg Amsterdam de zaak regelen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editie



Volg ons