Woonschakel ’vult’ West-Friese huurmarkt fors aan

Woonschakel ’vult’ West-Friese huurmarkt fors aan
De nieuwe woontoren aan Het Voert.
Bovenkarspel

Maar liefst 124 huurwoningen worden tussen nu en eind oktober opgeleverd in West-Friesland. Met dank aan de Woonschakel.

Directeur Albert Gieling is blij met deze forse aanvulling op de sociale huurmarkt, die in West-Friesland immers flink onder druk staat.

Van drie complexen in Grootebroek, Hoogkarspel en Wognum, met een totale investering van 19,7 miljoen euro krijgen de huurders de komende tijd de sleutel. Aan Het Voert in Grootebroek worden 19 woningen en 33 appartementen opgeleverd. Van de nieuwe huurders laten 23 een huurwoning achter, onder wie elf bewoners uit de La Reinelaan in Bovenkarspel, waar de komende tijd appartementen worden gesloopt. In de wijk Reigersborg in Hoogkarspel worden 28 woningen opgeleverd. Het gaat om energiezuinige eengezinswoningen. Van acht nieuwe bewoners wordt de huidige huurwoning gesloopt. Voor de rest van de woningen was de animo groot. In De Boogerd in Wognum wordt van 44 appartementen de sleutel binnenkort overhandigd aan de nieuwe bewoners. De kleinere appartementen zijn voor cliënten van stichting Leekerweide.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons