WOZ-waarden Texel onvoldoende

WOZ-waarden Texel onvoldoende
Den Burg

Texel is een van de 26 gemeenten die afgelopen jaar een onvoldoende kregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde.

Texel kreeg van de Waarderingskamer twee sterren, terwijl vijf sterren de maximale score is. Als verbeterpunt werd genoemd dat de gemeente zich zo snel mogelijk moest aansluiten bij de Landelijke Voorziening WOZ, het centrale gegevensknooppunt voor WOZ-gegevens. Verder werd onder meer een achterstand bij de afhandeling van bezwaarschriften geconstateerd. Het college van burgemeester en wethouders moest elke maand de stand van zaken rapporteren aan de Waarderingskamer.

Blijkens de gegevens op de website www.wozwaardeloket.nl is Texel inmiddels aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ. Daardoor worden de waardegegevens van woningen centraal openbaar gemaakt en gaan de WOZ-gegevens volledig geautomatiseerd via beveiligde systemen naar de belastingdienst, waterschap, CBS, notarissen en banken. De Waarderingskamer heeft ingestemd met het bekendmaken van de Texelse WOZ-waarden voor 2018. De gemiddelde waarde is €269.000.

Den Helder kreeg van de Waarderingskamer drie sterren (gemiddeld WOZ-waarde: €143.000,-).

Evenals de afgelopen jaren kreeg Schagen vier sterren. Doordat de gemeente dit jaar overstapte op een ander computersysteem en daarbij ook alle kadastrale gegevens moest verwerken, was duidelijk dat de beschikkingen een maand later verstuurd zouden worden. Dit werd vooraf gemeld bij de Waarderingskamer, die hiervoor een compliment gaf. Gemiddelde WOZ-waarde: €225.000,-.

Lees ook: Veel mis met vaststellen WOZ-waarde

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons