Bestuurder onder invloed drie keer op de bon in Hoorn

© Foto: ANP

Hoorn

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in het centrum van Hoorn. Hij reed zonder geldig rijbewijs, bleek onder invloed van drugs en weigerde een bloedanalyse.

Agenten zagen de man rijden en herkenden hem vanuit hun werk. ‘Het verbaasde ons dat hij een rijbewijs had en bij natrekken bleek dat het rijbewijs al ongeldig verklaard was’, schrijft de politie op Facebook. Na een korte zoektocht troffen de agenten het voertuig aan in het centrum van Hoorn.

De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. De man kreeg daarbij de waarschuwing dat zijn voertuig in beslag zou worden genomen als hij er weer in zou rijden.

Na een uur kregen de agenten de man opnieuw in de smiezen. Hij gaf gehoor aan het stopteken en werd daarop aangehouden. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Tijdens de aanhouding werd in de auto drugs aangetroffen. Een drugstest wees vervolgens uit dat de man drugs had gebruikt. Hij weigerde een bloedanalyse, waardoor hij de maximale straf opgelegd zal krijgen. Het Openbaar Ministerie zal de weigering namelijk beoordelen als de hoogste uitslag.

De bestuurder kreeg daarop ook een bon voor het rijden onder invloed en het weigeren van de bloedanalyse. Aan justitie zal om toestemming worden gevraagd om de auto verbeurd te verklaren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen