Zwaluwen’30 laat niets heel van SVW’27 in bekerduel

Hoorn

Zwaluwen’30 is zo vroeg in het seizoen al goed op schot. Nadat de Hoornse formatie midweeks in het eerste bekerduel tegen LSVV al vier keer doel trof, haalden de roodzwarten zaterdagmiddag nog veel harder uit. Op eigen veld schminkte het elftal van trainer Ron van der Gracht SVW’27 af: 9-0.

Dat de score in het duel tussen de Hoornse eersteklasser en de zondagtweedeklasser uit Heerhugowaard zo hoog zou oplopen was voor rust nog allerminst duidelijk. Zeker in de eerste dertig minuten immers deed SVW’27 niet veel onder voor Zwaluwen’30. De eerste kans was zelfs voor de bezoekers, maar deze kwam wel op het conto van de thuisclub. In de veertiende minuut veranderde Wietse van Diepen de bal van richting, waardoor keeper Jan Ploeg werd verrast. Omdat de bal net langs de paal ging, bleef de score in evenwicht.

De 0-0 bleef staan tot in de 35e minuut, toen tekende Ivo Rottiné op fraaie wijze voor de 1-0. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied joeg hij een voorzet van Joey Papamelodias snoeihard in de rechterbovenhoek. Mustafe Baré zorgde vijf minuten later voor de, ook al fraaie, verdubbelaar. Hij zocht en vond de linkerbovenhoek.

Na rust kreeg doelman Melvin Ayal van SVW’27 het een stuk drukker. Hij zag eerst een kopbal van Rottiné mis gaan en had een goede save in huis op een inzet van Baré, maar na een klein uur ging het hard. Nadat Jan Jaap Schaper de 3-0 scoorde, liep de teller flink op. Toch waren ook de bezoekers niet zonder kansen: Ploeg moest echter vooral handelend optreden in de slotfase, waarin er nonchalance in de Hoornse ploeg sloop.

Door de flinke zeges in de eerste twee groepsduels zijn de Hoornse zaterdagvoetballers al zeker van een plekje in de tweede ronde van het bekertoernooi. Komend weekend wacht nog wel de derde en laatste groepswedstrijd, uit bij ZOB in Zuidoostbeemster.

Zwaluwen’30-SVW’27 9-0

35. Rottiné 1-0, 40. Baré 2-0, 58. Schaper 3-0, 61. Suleiman 4-0, 67. eigen doelpunt 5-0, 72, Vlasman 6-0, 78. Suleiman 7-0, 85. Papamelodias (pen) 8-0, 88. Papamelodias 9-0.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen