Geen extra celstraf na inbraak ’s Heerenloo

Geen extra celstraf na inbraak ’s Heerenloo
© Foto ANP / Lex van Lieshout
Den Helder

Tegen Maikel T. (42) uit Den Helder is bij de rechtbank in Alkmaar wegens een inbraak bij ’s Heerenloo, gevolgd door pintransacties met gestolen pasjes, een gevangenisstraf gelijk aan de 131 dagen voorarrest geëist.

Officier van justitie G. Visser vond het niet zinvol extra celstraf te eisen, nu veelpleger T. al vastzit in het kader van een plaatsing voor de duur van twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders (isd).

Begin november 2017 werden uit een kantoor van ’s Heerenloo in Den Helder twee kluizen gestolen. In de dagen erna werden met drie daarbij buitgemaakte pinpassen diverse opnames verricht en aankopen gedaan. Het ging om een totaalbedrag van bijna 4300 euro. Agenten herkenden op camerabeelden T. aan diens postuur en bewegingen. Op geluidsopnames van ING-banken was de stem van de verdachte herkend. Ook de medewerker van een sportzaak meende bij een zogeheten Osloconfrontatie T. te herkennen tussen een aantal in een rij opgestelde personen. De openbaar aanklaagster constateerde daarbij wel, dat die confrontatie een jaar na het delict eigenlijk veel te laat had plaatsgevonden. De verdachte ontkende. Hij ontkende eveneens het bedreigen van zijn ex per whatsapp op 8 november 2017. De dreigementen waren namens de vader van hun gezamenlijke kind verzonden. Maar T. ontkende. Hij hoorde toch een werkstraf van veertig uur tegen zich eisen. Uitspraak op 21 september.

Lees ook: Werkstraf voor bedreiging medewerker ’s Heeren Loo

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons