Beleeftuin Pluto gaat er komen

Den Helder

Beleeftuin Pluto gaat er definitief komen. Het burgerinitiatief van de Helderse wijkvereniging Boatex werd woensdag nog eens verblijd met een bijdrage van €2500 uit het zogeheten ANWB-fonds.

,,Daarmee zitten we boven de vijftig procent van het totaalbedrag van 90.750 euro’’, vertelt Cyril Kraak, een van de initiatiefnemers.

,,Het streven was om in oktober zestig procent te hebben. Nu zitten we op ruim vijftig in september. Na het goede nieuws van de ANWB hebben we besloten om definitief door te gaan. Er komt nog een Burendag, we gaan flyeren in de wijk en zijn deze periode het goede doel bij AH Schooten Plaza. We hebben er alle vertrouwen in. Mochten we het eindbedrag niet halen, dan vervallen er mogelijk dingen of kijken we naar tweedehands toestellen.’’

De kwaliteit van de huidige speeltuin laat te wensen over en een aantal bewoners (ouders/kinderen/ouderen) is een initiatief gestart om te komen tot een gerenoveerde en duurzame speeltuin.

Het streven is om in maart 2019 te starten met de aanleg van de Beleeftuin. De opening zal dan in juni plaatsvinden. De projectgroep is per 1 september gestart met een crowdfundingactie via website: voorjebuurt.nl/beleeftuin

Beleeftuin Pluto was als een van de vijf burgerinitiatieven uit Noord-Holland genomineerd voor een financiële bijdrage uit het ANWB-fonds.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons