CDA Enkhuizen: ’Meer zorggeld naar West-Friesland’

CDA Enkhuizen: ’Meer zorggeld naar West-Friesland’
Enkhuizen

Het CDA in Enkhuizen roept op tot een gezamenlijke inspanning van verschillende partijen in West-Friesland om meer zorggeld naar de regio te halen. De partij heeft hierover vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Aanleiding is de media-aandacht over de toenemende drukte op de Huisartsenpost West-Friesland en de gevolgen die dat kan hebben voor de spoedeisende zorg tijdens de avond, nacht en in het weekend.

’Uit alle publicaties blijkt overduidelijk dat er veel werk aan de winkel is’, schrijft CDA-fractievoorzitter Jan van der Werf, die ook verwijst naar de plannen van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om de komende jaren structureel 471 miljoen euro uit te trekken voor de huisartsenzorg.

Bedoeling is dat dit geld vooral regionaal wordt ingezet voor beschikbaarheid van zorg in de avonden en weekenden en ICT-verbeteringen.

Het CDA pleit ervoor om met de andere West-Friese gemeenten het onderwerp zorg een prominente plaats te geven in het samenwerkingsprogramma ’Pact van Westfriesland’.

Daarnaast moeten de gemeenten samen met de Westfriese Huisartsenorganisatie, de Zorgkoepel en de Stichting Zorg Zoals de Westfries Het Wil overleggen hoe de huisartsenzorg in de regio toekomstbestendig gemaakt kan worden.

’Maximale inzet’ is volgens het CDA nodig om ’een substantieel deel van de Rijksgelden voor verbetering van de huisartsen naar onze regio te halen’. Het CDA wil graag weten hoe B en W hierover denken.

Het college heeft vier weken de tijd om te reageren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons