Leven vieren op festival voor verongelukte Massimo

Massimo Zagari.

Massimo Zagari.© Eigen foto

José Pietens
Wormerveer

Met zijn allen het leven vieren, om elkaar te verbinden in en met liefde. Dat is het uitgangspunt van het Power of Love 7-festival, komende vrijdag in De Groote Weiver.

Initiatiefnemer van Power of Love 7 én de gelijknamige stichting is Annette Vet uit Krommenie. De levensvisie van haar zoon Massimo Zagari heeft haar daartoe gebracht. Massimo verongelukte vorig jaar augustus op Bonaire. Hij was pas 23 jaar. „Massimo zat soms met zichzelf in de knoop”, zegt Annette. „Hij had last van de prestatiedruk van de maatschappij en sociale media; iets waar steeds meer jongeren onder lijden. Ik was al vaker op Bonaire geweest en raadde hem aan daarheen te gaan. Lekker een poosje in de natuur.”

De dag voordat Massimo verongelukte, had Annette hem nog aan de telefoon. „Hij vond Bonaire een paradijs en zei dat hij nog nooit zo gelukkig was geweest. Ik geloof dat we allemaal een pad in ons leven hebben en zijn pad was kennelijk klaar. Hoe mooi is het dan dat zijn pad in zijn paradijs is geëindigd?”

Heftig

Natuurlijk is het afgelopen jaar heftig geweest voor Annette en Massimo’s familie en vrienden. „Gaandeweg heb ik het festival en de stichting bedacht. Ik had het gevoel dat ik dit moest doen. Met de stichting wil ik jongeren helpen die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld door een week of een maand weg te gaan. Tegenwoordig is er sprake van een rozewolksyndroom: alles moet maar mooi en leuk zijn. Maar om je compleet te voelen, moet je ook omarmen wat níet leuk is.”

De 7 uit Power of Love 7 was een belangrijk getal voor Massimo, zegt Annette. „Het is sowieso een heel magisch nummer: denk aan de zeven spirituele wetten of de zeven dagen waarin de wereld is geschapen. Massimo is geboren op 7 september en had als puber veel met het getal. Hij verzamelde zelfs alle zevens uit huisnummers.”

Het festival in De Groote Weiver is ter nagedachtenis aan Massimo, maar Annette wil de luchtigheid erin houden.

Trouwen

„Massimo was luchtig van geest, hield van dansen en uitgaan. We zijn naar veel festivals geweest. Om de heftigheid eraf te halen, kunnen mensen er trouwen in een kapelletje; met zijn tweeën, of met een hele groep. Je kunt je laten bodypainten, lekker eten en je baard laten bijwerken door een barbier.”

Het festival begint om 16 uur met het spelen van Massimo’s playlist. Daarna is er een klankschalenconcert en zingt Daniëlle van ’t Schip een nummer. Van ’t Schip – dochter van Willeke Alberti en vrouw van voetbaltrainer John van ’t Schip – bracht in 2014 een cd met mantra’s uit. Ook treedt Niels Geusebroek op, zegt Annette. „Dat hadden we uit de publiciteit gehouden, omdat we willen vermijden dat er allemaal Geusebroek-stalkers komen.” Aansluitend ’gaat de beuk erin’ met dance-dj’s. Annette wil van het festival een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Vrijdag 7 september van 16 tot 2 uur in De Groote Weiver (Industrieweg 1a, Wormerveer). Entree €12,50.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.