Enkhuizen vervangt historische kademuur in Dijkgrachtje

De overwoekerde kademuur (l) bezien vanaf de Doelenstraatbrug.© Foto HMC

Paul Gutter
Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen gaat de historische kademuur langs de zuidzijde van het Dijkgrachtje vervangen. Het gaat om een stuk van 19 meter aansluitend op de brug in de Doelenstraat.

De kademuur - die helemaal overwoekerd is door begroeiing - wordt slecht en is daarom toe aan vervanging. Aannemer K. Dekker uit Warmenhuizen pakt de klus nog dit jaar op, maar eerst moet archeologisch onderzoek plaatsvinden.

,,De palen die nu het fundament vormen van de kademuur worden als de werkzaamheden zijn begonnen onderzocht. Daaruit volgt hoe oud de kademuur is’’, legt gemeentewoordvoerster Ilma Tjeertes uit. Een soortgelijk onderzoek voerde Archeologie West-Friesland eerder dit jaar uit bij de vervanging van de kademuur langs het Rad.

De vervanging kost 150.000 euro, hiervoor is al budget opgenomen in de begroting. Tjeertes: ,,Zodra we een startdatum weten, zullen we de omwonenden informeren over de planning van de werkzaamheden en wat er precies gaat gebeuren. Ook zullen we inwoners en bezoekers informeren over eventuele wegafzettingen en een omleidingsroute, als dat nodig is.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen