Weekeinde Nachtafsluiting Beatrixbrug (N246) in Westknollendam

Luchtfoto Westknollendam noodbrug© Foto Wim Egas

Westknollendam

Waar de Markervaart en de Tapsloot samenkomen, liggen nu twee bruggen. Het verduidelijkt direct alle werkzaamheden die hier plaatsvinden en de mededeling van de provincie Noord-Holland over de nachtelijke afsluiting van komend weekeinde.

De N246 tussen de kruising Noorddijk en de inrit Markervaart is vanaf vrijdag 7 september 20.00 uur tot en met zaterdag 05.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In deze nacht wordt de N246 aangesloten op de tijdelijke Beatrixbrug. Vanaf zaterdag 8 september 05.00 uur kan het verkeer van de tijdelijke brug gebruikmaken. Ook de nieuwe aansluiting N246-Starnmeerdijk is dan open voor alle verkeer.

Het verkeer richting Zaanstad, Purmerend of Alkmaar moet tijdens de afsluiting via de A7 of A9 omrijden. Het verkeer van en naar de Starnmeer wordt omgeleid via de Middelweg naar de N246 via de A7 of A9. De omweg is met borden aangegeven. Voor het scheepvaartverkeer zijn geen belemmeringen.

Op 8 september worden ook de wachtplaatsen voor de recreatievaart in de Tapsloot, Markervaart en Nauernasche Vaart opgeleverd. De wachtplaatsen voor de beroepsvaart volgen later dit jaar. Deze komen in de Tapsloot en de Markervaart.

De tijdelijke brug ligt naast de bestaande Beatrixbrug, die in 2018 wordt vervangen vanwege trajectonderhoud aan de N246 tot de N244. De nieuwe Beatrixbrug moet in maart 2019 gereed zijn. Gedurende een groot deel van 2019 wordt ook de Kogerpolderbrug vervangen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.