Operette en Sachertorte in theater Cool

De solisten brengen in Cool delen uit diverse operettes.

De solisten brengen in Cool delen uit diverse operettes.© Foto aangeleverd

1 / 2
Gert van der Maten
Heerhugowaard

Ze zijn er nog, maar de kaarten vliegen weg momenteel voor een Weense middag in theater Cool onder de titel ’Wien nur du allein’. Die is pas op 4 november, maar de belangstelling is nu al erg groot. Het wordt een aangekleed operetteprogramma, compleet met Wiener Schnitzel, Sachertorte en Riesling.

Organisator is oud-Heerhugowaarder Jacques Does die met dit programma veel succes heeft in België. Hij bracht met zijn gezelschap Opera Avanti al een aantal operaproducties naar zijn geboortestad. Nu is de operette aan de beurt.

Zes solisten uit verschillende landen zingen delen uit diverse operettes van onder anderen Robert Stolz, Frans Lehar en Joseph Strauss. De muzikale leiding rust bij de Weense pianist Peter Tomek, die maar wat graag ’Musik aus meiner Stadt’ komt spelen, aldus Does.

Om het geheel in Weense sfeer te brengen, is er vooraf koffie met Sachertorte. Does vertelt dat die speciaal gebakken wordt door Jos Rood. „Die kan dat nog, die heeft dat nog geleerd. Tegenwoordig onderwijzen ze dat niet meer. We zetten in Cool een speciale kraam neer voor de Sachertorte en daar zetten we dan voor de gelegenheid ’Konditorei Joseph Rood’ boven, hahaha.”

Na afloop kunnen degenen die gereserveerd hebben zich in Café Cool tegoed doen aan ’Wiener Schnitzel mit Pommes und Beilagen’. In de pauze is er Rieslingwijn.

Om de Weense sfeer compleet te maken, treedt vooraf, in de pauze en na afloop Walther Pielmeier uit Duitsland op. Hij bespeelt de Zither, een traditioneel snaarinstrument.

De voorstelling zelf duurt twee keer een uur. Drie sopranen, een bariton en twee tenoren zullen dicht op het publiek optreden. Dat kan in Cool omdat de vloer doorgetrokken kan worden tot aan de eerste rij. Op het grote scherm van de zaal worden beelden vertoond van Wenen en omgeving.

De middag begint om 14.30 uur.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.