Zappen langs muziekstijlen in Wognum

Janelies Blommaert
Wognum

De vierde editie van de Wognumse Vrije Geluiden Wognum biedt zondag een keur aan muzikaal vertier. Tuineigenaren aan de St. Agneslaan en bewoners van het Hof van Wognum heten de artiesten en bezoekers welkom. De middag wordt geopend door bigband BiG GiG.

Ria Ursem, Koos Blauw en Agatha Koppes zijn allen muzikant in BiG GiG en organiseren dit evenement. ,,In andere dorpen zijn er muzikale wandelingen. Dat is dit eigenlijk ook, maar dan met een andere naam. We willen laten zien hoeveel muzikaal talent er in Wognum en omstreken is. Ook dit jaar is het programma gevarieerd. We streven ernaar om elke editie nieuwe muzikanten aan bod te laten komen.”

Partytent

Tuineigenaren reageren doorgaans erg enthousiast. ,,We kiezen elk jaar een andere straat uit. Van tevoren gaan we even kijken of er voldoende ruimte is voor de artiesten, bij de tuineigenaren die enthousiast reageren. In verband met het weer vragen we altijd of de artiesten onder een luifel of partytent kunnen staan.”

Zestien acts brengen dit keer hun muziek ten gehore, in de deelnemende tuinen en één koor op de binnenplaats van het Hof van Wognum. ,,We benaderen zelf mensen, via ons netwerk, maar er zijn ook spontane aanmeldingen. Bezoekers kunnen genieten van duo’s, trio’s, koren, de muziekvereniging, bands, singer-songwriters, echt van alles wat, jong en ouder én in verschillende muziekstijlen. Van Ierse folkmuziek tot luisterliedjes. Sommigen hebben al jaren podiumervaring, voor anderen is het de eerste keer om hun kunnen te laten zien en horen. De helft van de acts komt uit Wognum zelf, de andere uit de nabije omgeving.”

BiG GiG opent de middag om 13.15 uur op het plein van De Haan en Buis aan de Kerkstraat. Daarna zijn op vijftien locaties om 14, 15 en 16 uur of om 14.30, 15.30 en 16.30 uur optredens van steeds 25 minuten. ,,Bezoekers kunnen zelf hun programma samenstellen en van tuin naar tuin wandelen. Wij, van BiG Gig, verkopen koffie onderweg en na afloop komen we met z’n allen samen in Café Stam. Artiesten, tuineigenaren en bezoekers zijn welkom voor een gezellige nazit.”

Op www.biggig.nl of de facebookpagina het complete programma.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen