Veel meer extra huizen nodig in Schagen

Hedzer Faber
Tuitjenhorn

De gemeente Schagen moet alle zeilen bijzetten om aan de groeiende vraag naar huizen in Schager dorpen te voldoen.

In Tuitjenhorn ligt nu het plan op tafel voor negen nieuwe woningen aan de Bladstraat: vijf rijtjeshuizen, twee hoekwoningen en dan nog twee seniorenwoningen onder een kap.

Een druppel op de gloeiende plaat, erkent wethouder Jelle Beemsterboer van Schagen. ,,Maar als er nooit een druppel op die plaat valt, blijft-ie zeker gloeien. Dit is echt een heel mooi plan. Maar om aan de totale behoefte te voldoen, kunnen we er nog zo vijftig bij bouwen’’, zegt Beemsterboer.

Deze maand begint de ontwikkeling van een plan met die omvang, aan de Bogtmanweg - waar eerder de tijdelijke school stond.

In Warmenhuizen komen later nog zo’n honderd huizen aan de Remmerdel aan de oostkant van het dorp. En deze week wordt begonnen met het bouwrijp maken van het Centrumplan Warmenhuizen, goed voor dik veertig woningen.

Krapte op de huizenmarkt neemt nu snel toe in de Noordkop. In de hele gemeente Schagen staan nu minder dan tweehonderd huizen te koop, variërend van anderhalve ton tot meer dan drie miljoen euro.

Woensdagavond 26 september is er een informatieavond in de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, over de plannen aan de Bladstraat. In het plan is rekening gehouden met de wensen van de klankbordgroep, die aandrong op ’betaalbare koopwoningen’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.