Luilakvernielingen bij tankstation Breezand als wraak

Ron Ranzijn
Den Helder

Randy J. (25) uit Den Helder is wegens vernielingen tijdens Luilak veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur.

De straf viel laag uit, omdat de politierechter het vooral van belang achtte dat de aangerichte schade vergoed wordt. Het gaat om een bedrag van ruim 2500 euro.

Anthony M. (20) en zijn vriendin Elisa B. (22) waren na een conflict uit hun huurwoning gezet.

De verhuurder was eigenaar van het tankstation in Breezand. M. en B. besloten tijdens Luilak hun gram te halen. J. ging samen met een vriend met hen mee. Ze zouden met eieren gaan gooien en boter op de ramen smeren.

De situatie liep uit de hand. Er werden plantenbakken omgegooid en vernield. En een pinautomaat raakte door boter onklaar. Luilak is als excuus gebruikt voor een wraakneming, constateerde de officier van justitie.

,,Hier is sprake geweest van ordinaire vernielingen’’, voegde de rechter eraan toe. J. gaf toe dat hij met eieren had gegooid en tegen een plantenbak had getrapt.

Een van de mededaders was akkoord gegaan met het aanbod van het Openbaar Ministerie tot betaling van een deel van de schade. De initiatiefnemers M. en B. staan op 7 januari terecht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.