Miss Callantsoog 2018 Sofie Witteveen: ’Nooit verwacht dat ik zou winnen’

Miss Callantsoog 2018 Sofie Witteveen (links) met naast haar Simone Oud (3e plaats) en Ilse van de Haar (2e plaats).

Miss Callantsoog 2018 Sofie Witteveen (links) met naast haar Simone Oud (3e plaats) en Ilse van de Haar (2e plaats).© Foto Ravi Burema

Marja van Spaandonk
Groote Keeten

De 18-jarige Sofie Witteveen uit Leeuwarden mag zich na een zinderende finale in discotheek/restaurant Brekers in Groote Keeten Miss Callantsoog 2018 noemen. Ilse van de Haar (18) uit Amersfoort werd tweede en Simone Oud (22) uit Venhuizen derde.

De ontknoping van de 42e editie van de missverkiezing was vooral zo spannend, omdat het publiek duidelijk verschillende favorieten had en dat ook luidkeels liet blijken. Volgens Ivan Louer, eigenaar van Brekers en organisator van de verkiezing, is de finale nog nooit zo goed verlopen als dit jaar. „Het was hartstikke druk en het publiek fantastisch!” Dat Sofie uit Leeuwarden komt en zich toch Miss Callantsoog kan noemen, vindt Louer alleen maar leuk. „Sofie is hier een bekend gezicht. Haar ouders hebben een vakantiehuis in Groote Keeten.”

„Ik kom hier al mijn hele leven, hoor”, benadrukt een dolgelukkige Sofie die de Breezandse Jackie Vermaire, de miss van vorig jaar, opvolgt. „Al vanaf dat ik baby was. Waarom ik mee deed aan de verkiezing? Een collega bij de strandtent in Groote Keeten, waar ik zomers werk, had mij voor de grap opgegeven. Dat ik zou winnen had ik nooit verwacht. Even eerlijk? Ik dacht dat Ilse zou winnen, die is zo mooi! Het waren trouwens allemaal mooie meiden die meededen, iedereen had kunnen winnen.”

De winnares mag een half jaar gratis in een auto rijden en 1 minuut winkelen in een supermarkt in Callantsoog zonder af te hoeven rekenen. „Spannend! Nee ik heb mijn rijbewijs nog niet, maar binnenkort doe ik rij-examen.” Sofie hoopt dat ze in een keer slaagt, ook voor haar havo. Wat ze daarna gaat studeren of wat ze wil worden weet ze nog niet. „Model? Misschien, ik zie wel hoe het allemaal loopt.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.