Gemeente waakt voor fietsoverlast op kermis Volendam

Volendam

De gemeente roept bezoekers van de Volendammer kermis (7-10 september) op hun (brom)fiets op daarvoor aangewezen plekken neer te zetten. Dit om te voorkomen dat geparkeerde fietsen de hulpdiensten in de weg staan.

,,Tijdens de kermis is het enorm druk op de dijk en de straten die daar naartoe leiden. Het is dus van groot belang dat als er iets gebeurt dat de hulpdiensten er snel bij kunnen’’, vindt de gemeente Edam-Volendam. Maar ook in het geval dat bezoekers door calamiteiten snel weg moeten komen, moeten de straten en trappen vrijgehouden worden.

De gemeente verzoekt kermisgangers daarom geen (snor)fiets te plaatsen op het Spieringpad, het Oude Draaipad en de steeg vanaf het Dril bij café De Groene. Ook aan het begin van de Zeestraat bij het Volendams Museum mogen geen tweewielers geparkeerd worden. ,,Daar worden ook altijd fietsen neergezet op het trottoir naast de Julianaweg en Zeestraat. Hierdoor blijft er bijna geen ruimte over voor voetgangers. Die moeten dan noodgedwongen uitwijken naar het fietspad of de rijbaan.’’ Ook aan de kant van de Amvo, bij de entree naar het kermisterrein, doet dit probleem zich volgens de gemeente voor.

Fietsen en snorfietsen die zodanig zijn geplaatst dat zij een gevaar voor de openbare orde en veiligheid zijn, kunnen door toezichthouders worden verwijderd.

Op deze plekken mogen wel fietsen geparkeerd worden: in het parkje naast de Populierenlaan of bij de Kennedy- en St. Nicolaasbasisschool.

Meer nieuws uit Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons