Herbergh van de Ontdeckingh ontvangt duizendste bezoeker

Herbergh van de Ontdeckingh ontvangt duizendste bezoeker
Chefkok Frans ten Oever fêteert de duizendste bezoeker, Sabrien Pouwels.
Enkhuizen

Sabrien Pouwels keek wel even op toen zij woensdagavond helemaal vanuit Naarden naar theatervoorstelling De Ontdeckingh in Enkhuizen kwam.

Op het moment dat zij aan de houten tafels van de Herbergh wilde aanschuiven voor het scheepsmaal, dat desgewenst aan het spektakel vooraf gaat, werd ze uitgeroepen tot duizendste gast bij het theaterdiner.

Kookboek

Dus werd ze door chef-kok Frans ten Oever in het zonnetje gezet en kreeg ze van Tocat Culinair een fles wijn en een gesigneerd exemplaar van het eigen kookboek dat Tocat heeft uitgebracht van de oude recepten die hier gekookt worden.

Helen Keulen van Tocat is verrast over de grote animo voor het scheepsdiner in de Herbergh. ,,Dit overtreft onze verwachtingen. We rekenden vooraf op tussen de 600 en 1000 gasten, daar gaan we al aardig overheen. Iedereen is enthousiast.’’

Pudding

De meeste gasten reserveren vooraf voor het diner, waar gerechten gebaseerd op vroeger, vergeten groente, maar ook stoofvlees en tuinbonen en bijvoorbeeld als dessert ’kabinetpudding’ geserveerd wordt. ,,We nemen altijd wat extra mee voor mensen aan de kassa.’’ Het driegangenmenu kan nog tot en met zaterdag genuttigd worden. Zondag is er bij de lezing van Ad Geerdink nog de Goede Daghap.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons