Tijdelijke bewakingscamera’s houden Beverwijkse binnenstad in de gaten

van onze verslaggevers
Beverwijk

Eindeloos tuurt hij naar de einder, met als doel het liefst niemand te zien. Zeker niet ’s nachts als de bommenleggers wel eens naar Beverwijk zijn gekomen. Of juist wel, en dan mensen met kwaad in de zin zo snel mogelijk te ontdekken, zodat de politie erop af kan.

Het is een van de tijdelijke bewakingscamera’s die in de Beverwijkse binnenstad zijn geplaatst op last van burgemeester Martijn Smit. Sinds ze er staan is het rustig gebleven.

Aanleiding voor het extra cameratoezicht zijn de bomaanslagen op de Poolse supermarkt in de Beverhof (Bloksteeg) en de vondst van explosieven bij dezelfde supermarkt en bij een pand even verderop aan de Breestraat.

De Beverwijkse ondernemers zien het liefst de geplaagde Super Polo uit de Beverhof verdwijnen. De ontploffingen boezemen angst in en doen het imago van de Beverwijkse binnenstad geen goed. De eigenaars van de supermarkt willen juist blijven en zo snel mogelijk weer open om geld te verdienen. De Super Polo blijft tot januari op last van de burgemeester gesloten.

Foto Friso Bos

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen