In de bossen van Bergen woont de ietwat mislukte professor Dr. Carl, en hij zoekt een opvolger: hotel Blooming heeft nu ook een escaperoom

In de bossen bij Blooming in Bergen woont professor Dr. Carl, die spelers meeneemt in de escaperoom.

In de bossen bij Blooming in Bergen woont professor Dr. Carl, die spelers meeneemt in de escaperoom.© Archieffoto Hans van Weel

Bergen

Wat kun je nu doen vlakbij het hotel als je niet zoveel tijd hebt? Die vraag kregen de medewerkers bij hotel Blooming in Bergen regelmatig. Ze komen zelf met een antwoord: een eigen escaperoom.

Een escaperoom is een interactief spel waarbij je met een groep samen puzzels en raadsels oplost om steeds verder te komen. Binnen een bepaalde tijd moet je een mysterie opgelost hebben.

Vaak gebeurt dat in een gesloten kamer, maar dat hoeft niet. Bij Blooming is dat bijvoorbeeld in het bos.

In Bergen stap je in het verhaal van Dr. Carl, een mislukte professor die in een hut in de bossen leeft. Hij had een doel in zijn leven: een zelfvoorzienende duurzame superbrandstof ontwikkelen. Door een ongeval bij het experiment kan hij zijn levenswerk niet voortzetten. En daarom zoekt hij een opvolger. Voor de sollicitanten heeft hij een lastige test uitgezet in het bos.

Tablet

In groepjes van twee tot zes personen kun je meedingen voor de ’werkplek’. Dr. Carl leidt je door middel van aanwijzingen op een tablet naar de juiste plekken, waar opdrachten klaarstaan. Uiteindelijk beland je bij de ultieme test, het eindspel.

De escaperoom is ook voor niet-hotelgasten en duurt anderhalf tot twee uur. Vanaf 60 euro voor twee personen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen