VV Alkmaar neemt na moeilijk besluit afscheid van Corina Dekker; Mark de Vries volgt haar op

Corina Dekker tijdens een training bij de voetbalsters van VV Alkmaar.

Corina Dekker tijdens een training bij de voetbalsters van VV Alkmaar.© Foto Martin de Haan

Cas Broxterman
Alkmaar

Mark de Vries is de nieuwe hoofdtrainer van VV Alkmaar. Hij is bij de club uit de eredivisie vrouwen de opvolger van Corina Dekker.

VV Alkmaar meldt dat er niet voldoende draagvlak meer is voor een verdere samenwerking met Dekker. De trainer-coach richtte zich in de voorbije twee seizoenen vooral op het doorontwikkelen en inpassen van jeugdspeelsters in het eerste team. In het voorbije seizoen eindigde Alkmaar als laatst in de eredivisie.

Algemeen manager Patrick Tenthof: ,,Het was een zwaar besluit om te nemen. Corina heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club en is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van VV Alkmaar. We hebben heel veel respect voor Corina als mens en trainer en willen haar bedanken voor haar inzet. Voor het clubbelang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren.”

De eerste ingrijpende verandering is de aanstelling van De Vries als hoofdcoach. Hij zou in eerste instantie bij VV Alkmaar aan de slag gaan als spitsentrainer.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen