Lockdown in Australische stad Brisbane tot zeker zondag verlengd

ANP Producties | Bron: ANP

De lockdown in de Australische stad Brisbane en enkele omliggende regio's in de deelstaat Queensland wordt tot zeker zondag verlengd. De lokale autoriteiten zeggen meer tijd nodig te hebben om een uitbraak van de Delta-variant van het coronavirus onder controle te krijgen. Maandag werden in Queensland dertien lokaal opgelopen besmettingen geregistreerd.

Oorspronkelijk zou de lockdown in de derde stad van Australië maar drie dagen duren, tot dinsdagavond. Door de verlenging blijven de maatregelen nu tot in ieder geval zondag van kracht.

Ook in veel andere Australische regio's geldt momenteel een strenge lockdown. De miljoenenstad Sydney zit inmiddels al bijna zes weken op slot. Vorige week werd de lockdown er nog uitgebreid met extra maatregelen. Mensen hadden al een geldige reden nodig om hun huis te verlaten en moeten nu ook altijd een mondkapje dragen als ze de deur uitgaan. Ook moeten ze in principe binnen 5 kilometer van hun woning blijven. De regering heeft militairen ingezet om te controleren of inwoners van Sydney die positief zijn getest op Covid-19 zich aan de verplichte thuisisolatie houden.

Het 25 miljoen inwoners tellende Australië wist het coronavirus vorig jaar nog grotendeels buiten de deur te houden, onder meer door de grens bijna volledig te sluiten. De bestrijding van de Delta-uitbraak wordt nu echter gehinderd doordat het vaccineren er traag op gang komt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.