Project Hof van Laurentius in IJmuiden op plek van kerk gebouwd volgens laatste duurzaamheidseisen

© Foto pr

Van onze verslaggever
IJmuiden

Op de plek van de Laurentiuskerk in IJmuiden komt een kleinschalig nieuwbouwproject. In de loop van volgend jaar wordt begonnen met de bouw van het ’Hof van Laurentius’. Elke woning krijgt een achtertuin, zonnepanelen en een warmtepomp.

De kerk was al opgenomen in een appartementencomplex, vanaf de straat niet herkenbaar als kerk. Het leegstaande gebouw wordt gesloopt voor de nieuwe woningen.

Autoloos

Het Hof van Laurentius wordt een wooncomplex met acht woningen, verdeeld over twee gebouwen. Uitgangspunt bij het Hof van Laurentius: ’ontspannen leven’. Mede om die reden liggen de woningen straks in een besloten en autoloos hofje. De Branding is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject, Stolk Bouwmaatschappij voor de daadwerkelijke realisatie.

De acht duurzame woningen krijgen een oppervlakte van 109 tot 151 vierkante meter. Er worden diverse types woningen gerealiseerd. Er wordt één gelijkvloerse woning gebouwd. De andere woningen krijgen één of twee verdiepingen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Beeld pr

Wamtepomp

Ook krijgt elke woning een achtertuin. Daarnaast kunnen kopers rekenen op een energiezuinige woning. Het Hof van Laurentius wordt namelijk gerealiseerd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Dat betekent dat de woningen gasloos worden en onder meer zonnepanelen en een warmtepomp krijgen.

Op dit moment zijn de betrokken partijen druk bezig met de voorbereidingen voor de verkoop. Die start na de zomer, is de bedoeling. Naar verwachting begint de daadwerkelijke bouw in het eerste kwartaal van 2022. De verwachte oplevering zal in het eerste kwartaal van 2023 zijn. Meer informatie over de woningen is te vinden op de website www.hofvanlaurentius.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen