Hordeloopster Visser mokt: ’Het had wel wat sneller gemogen’ [video]

Vlnr: Nadine Visser, Anne Zagre en Jasmine Camacho-Quinn.

Vlnr: Nadine Visser, Anne Zagre en Jasmine Camacho-Quinn.© EPA

ANP
TOKIO

Nadine Visser was uiteraard blij dat ze de finale had gehaald van de 100 meter horden bij de Olympische Spelen, maar erg tevreden over haar prestatie in de halve finales was ze niet.

"Het was zeker niet mijn beste race. Het had wel iets sneller gemogen", zei de 26-jarige atlete uit Hoogkarspel na haar race in het Olympisch Stadion van Tokio. "Het laatste stukje naar de finish viel ik bijna.’’

Lees ook: Atlete Visser naar finale 100 meter horden op Spelen Tokio

Visser eindigde in haar heat als derde in 12,63, één honderdste boven haar Nederlands record. Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico won in een olympisch record van 12,26 en was fors sneller dan Visser.

"Het stuk van horde negen naar tien ging niet helemaal goed en ik raakte ook het laatste hekje. Gelukkig verloor ik niet te veel snelheid en was mijn tijd nog goed genoeg om de finale te halen. Dat was uiteindelijk het doel.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In die finale, maandag al om 04.50 uur Nederlandse tijd, zal ze in een van de buitenste banen starten.

"Dat is niet ideaal. Ik loop liever in het midden. Dan kun je mee in het geweld en voelen waar de rest zit. Dat is fijner dan maar met één iemand naast je. Maar goed, iedereen loopt hier hard. Ik zal in de finale wel een tandje bij moeten zetten. Of er een medaille in zit, kan ik echt niet zeggen. Ik weet alleen dat ik sneller kan. Ik voel dat het erin zit.’’

Ze treft in de finale naast Camacho-Quinn ook de snelle Jamaicaanse Britany Anderson, die de tweede heat uit de halve finales won in 12,40, en de Amerikaanse wereldrecordhoudster Kendra Harrison, die 12,51 klokte in de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadine Visser (midden) tijdens de halve finale 100 meter horden in het Olympisch Stadion tijdens het atletiektoernooi van de Olympische Spelen in Tokio.

Nadine Visser (midden) tijdens de halve finale 100 meter horden in het Olympisch Stadion tijdens het atletiektoernooi van de Olympische Spelen in Tokio.© ANP

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen