Met de voetbalschieter kunnen kinderen met en zonder beperking met elkaar voetballen, uitproberen kan in Den Helder [video]

De voetbalschieter is een idee van Michiel van den Boom.

De voetbalschieter is een idee van Michiel van den Boom.© PR-Foto

Lydia Jasper
Den Helder

De bal vangen, ermee dribbelen over de vloer om ’m met een druk op de knop regelrecht in het doel te schieten. Dat is wat de voetbalschieter kan. Het instrument kan aan een rolstoel worden gekoppeld waardoor kinderen en volwassenen kunnen scoren. Woensdag 18 augustus staat een aantal van deze voetbalschieters op het Try Out Park Den Helder.

De voetbalschieter is een idee van Michiel van den Boom van Boomdesign. ,,Ik vind dat kinderen met een beperking ook lekker mee moeten kunnen doen in de gymzaal. Iedereen heeft het recht om voetbal te spelen’’, is zijn opvatting.

Strak schot

Met de voetbalschieter kunnen kinderen met en zonder beperking met elkaar voetballen. De schieter is een soort grijparm die aan een elektrische rolstoel wordt vastgemaakt.

,,Je moet het zien als een robotarm die de bal kan vangen en wegschieten. Dat wegschieten gebeurt met een druk op de rode knop. Een mooi strak schot recht op je doel. Speelt je tegenstander de bal terug, dan pakt de schieter de bal op en kun je weer terugschieten.’’

Woensdag 18 augustus neemt Michiel van den Boom een aantal voetbalschieters mee naar het Try Out Park Den Helder. In de tent op de oude rijkswerf Willemsoord zijn elke werkdag tijdens de zomervakantie activiteiten voor jeugd vanaf tien jaar. Het overzicht is te vinden op www.noordhollandactief.nl en daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.

Rooster

De schietrobots zijn er op 18 augustus van tien tot vijf en inmiddels zijn cliënten van ’s Heeren Loo en Esdégé-Reigersdaal uitgenodigd om ze uit te proberen. Daarnaast is er plaats voor andere kinderen met een beperking die mee willen voetballen in hun elektrische rolstoel. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een rooster gemaakt met tijdvakken.

Demonstratie van een eerste model voetbalschieter in 2015:

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.