Luister naar de ’wilde’ jeugdavonturen van Frank Muyser in het Cantonspark in Baarn. ’Hij repeteerde in de kassen en gaf feesten in de schuur’

Frank Muyser groeide op in het Cantonspark, zijn vader was daar de hortulanus.

Frank Muyser groeide op in het Cantonspark, zijn vader was daar de hortulanus.© Foto: Wintertuin Experience Baarn

Ilona Bos
Baarn

In het Cantonspark van Baarn kunnen bezoekers vanaf 4 augustus deelnemen aan een speciale audiotour. De zoon van de vroegere hortulanus, Frank Muyser, groeide op in het park en vertelt over zijn herinneringen en ‘wilde’ avonturen.

De gratis audiotour kunnen bezoekers luisteren op hun eigen smartphone en start bij de Wintertuin. Daar krijg je een kaart van de wandeling met een QR-code. Na het scannen van de code, klinkt binnen enkele tellen de stem van Frank Muyser. Het Baarnsche bedrijf, Living Story, dat de audiotour ontwikkelde, geeft de tip om eigen oortjes of een koptelefoon mee te nemen.

De verhalen van Muyser gaan over het begin van zijn muziekleven, onder andere als gitarist van Les Baroques, en hoe hij repeteerde in de kassen van het park. Hij vertelt hoe hij nog altijd bij de Colonnade, een rijksmonument, praat met zijn overleden Engelse moeder. Hij blikt terug op de feesten in de schuur, tot ergernis van de buurt. Maar praat ook over de boomhut waar hij veel vertoefde en is uitgevallen.

Eerder ontwierp Living Story de ‘Elixir Escaperooms’ voor de Wintertuin, en de parkspellen in het Cantonspark. Het bedrijf is gespecialiseerd in ‘Game Based Learning’: het beleefbaar maken van locaties door het vertellen van verhalen. ,,We kiezen vaak voor bijzondere perspectieven”, zeggen de makers. ,,Dat de herinneringen van Frank juist niet gaan over de beplanting van het park, maar zijn betekenisvolle plekken, maakt de audiotour bijzonder.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen