FC Volendam wint ook laatste oefenduel. Jong Ajax met 4-2 verslagen [video]

De spelers van FC Volendam en Jong Ajax houden een minuut stilte voor de overleden Ajacied Noah Gesser.

De spelers van FC Volendam en Jong Ajax houden een minuut stilte voor de overleden Ajacied Noah Gesser.© Foto Mediahuis

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft ook de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie winnend afgesloten. Jong Ajax werd aan de Dijk met 4-2 verslagen.

Volendam en Jong Ajax begonnen het duel zaterdag met een minuut stilte ter nagedachtenis van Noah Gesser. De jeugdspeler van Ajax is vrijdag verongelukt bij een verkeersongeval.

Lees ook: Debuut Stankovic bij Volendam valt in duigen: het papierwerk van de huurdeal is nog niet in orde. Jonk: ’Ik ga er vanuit dat het goed komt’

Volendam moest het zes dagen voor de start van de competitie nog altijd zonder de beoogde doelman Filip Stankovic doen. De 19-jarige Serviër zou weliswaar zijn debuut maken, maar moest op het laatste moment toch op de bank plaatsnemen, omdat Inter Milaan geen toestemming gaf. Ook Micky van de Ven, Boy Deul en Derry John Murkin ontbraken in de ploeg van Wim Jonk.

Zonder die vaste waarden had Volendam echter niet veel moeite met de reserves van Ajax (waar voormalig Volendam-doelman negentig minuten op de bank bleef). Na een half uurtje bracht Volendam het krachtverschil in de stand tot uitdrukking.

Doelman Barry Lauwers - vorig seizoen nog derde keeper - speelde daarbij een belangrijke rol. Direct na de openingstreffer van Daryl van Mieghem hield hij de doorgebroken Christian Rasmussen van de gelijkmaker af, waarna Ibrahim el Kadiri in de tegenaanval op aangeven van Robert Mühren voor 2-0 zorgde.

Na rust werd het door de vele wissels beduidend rommeliger. De overwinning van de thuisclub kwam echter geen moment in gevaar.

Scoreverloop: 32. Van Mieghem 1-0, 33. El Kadiri 2-0, 39. Mühren 3-0, 55. De Waal 3-1, 56. Mühren 4-1, 76. Warmerdam 4-2.

FC Volendam: Lauwers; Kasius (74. Flint), Brian Plat (46. Eerdhuijzen), Mirani, James (66. Hilton); Twigt (74. Johnson), Alex Plat (46. Ben Sallam), Antonioli (61. Visser); Van Mieghem (87. Panka), Mühren (66. Beers), El Kadiri (46. Kaars).

Jong Ajax: Setford; Van Gelderen (61. Van der Sloot), Llansana (46. Yah), Hillen, Salah-Edinne; Warmerdam, Hlynsson, De Waal (84. Dirksen); Hansen (46. Ribeiro), Rasmussen (78. Douglas), Ünüvar (61. Kjaer Jensen).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen