AZ-fans beleven mooie terugkeer in het stadion: Real Sociedad wordt onder het nieuwe dak geklopt [video]

Overzicht van het met 8.000 fans gevulde stadion.

Overzicht van het met 8.000 fans gevulde stadion.© ANP/Ed van de Pol

Van onze verslaggever
Alkmaar

AZ beleefde een mooie zaterdag: het eigen publiek mocht het gerenoveerde stadion voor het eerst binnentreden en zag hoe het oefenduel met Real Sociedad met 1-0 werd gewonnen.

Het eerste doelpunt onder het nieuwe dak kwam van buitenspeler Zakaria Aboukhlal, die de uitkomende Sociedad-doelman Alejandro Remiro met een boogbal verschalkte. De assist kwam van doelman Hobie Verhulst. Aboukhlal kent sowieso een goede voorbereiding en was al bij menig doelpunt betrokken.

(Tekst gaat door onder video)

De achtduizend toeschouwers zagen Teun Koopmeiners ’gewoon’ de aanvoerdersband dragen. Hij aast op een transfer, maar speelt twee weken voor de start van de competitie nog in Alkmaar.

Myron Boadu ontbrak in de selectie. Hij is dicht bij een transfer naar AS Monaco en is in Frankrijk om de laatste plooien glad te strijken met zijn aanstaande werkgever.

Verder moest AZ het om verschillende redenen stellen zonder Marco Bizot, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Fredrik Midtsjø. Desondanks legde AZ een goede pot op de mat tegen de Spaanse bekerwinnaar, die ook niet in de sterkst denkbare opstelling speelde.

(Tekst gaat door onder de foto)

Doelpuntenmaker Zakaria Aboukhlal.

Doelpuntenmaker Zakaria Aboukhlal.© Foto ANP/Ed van de Pol

Na rust maakte het AZ-publiek kennis met aanwinsten Sam Beukema en Vangelis Pavlidis. Zij kregen na ruim een uur spelen een luid applaus bij hun invalbeurt. ’Sammie Beukema’ werd direct toegezongen. Ook de 17-jarige Ernest Poku mocht zich nog even laten zien aan het publiek.

Een van de hoogtepunten in de slotfase was de vrije trap van Yukinari Sugawara, die met een stijlvolle redding door Remiro uit de hoek werd getikt.

Volgende week oefent AZ nog een keer thuis, dan is het Italiaanse Torino de tegenstander. De week erop opent AZ de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC.

AZ-Real Sociedad 1-0 (1-0): 33. Aboukhlal 1-0.

AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Teun Koopmeiners (63. Beukema), Oosting; Reijnders, De Wit, Clasie (63. Pavlidis); Aboukhlal (89. Poku), Gudmundsson, Karlsson (79. Evjen).

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen