Ook AZ-doelman Marco Bizot lijkt te kiezen voor een Frans avontuur

Bizot tijdens het EK.

Bizot tijdens het EK.© Foto AFP

Van onze verslaggever
Alkmaar

Opnieuw lijkt AZ een sterkhouder te verliezen aan een Franse club. Doelman Marco Bizot (30) is op weg naar Stade Brest.

Hij is na Calvin Stengs (Nice) en Myron Boadu (AS Monaco, bijna rond) mogelijk de derde AZ’er die verkast naar de Ligue 1. Bizot tekent naar alle waarschijnlijkheid zondag of maandag een contract bij Brest, dat degradatie vorig seizoen ternauwernood ontliep. De club eindigde als zeventiende.

Lees ook:AZ raakt met Myron Boadu opnieuw een kind van de club kwijt: ’Het is een ’mega-gast’ in de omgang’

Een paar weken geleden kreeg de West-Friese doelman nog een teleurstelling te verwerken: een transfer naar het Griekse Olympiakos Piraeus ging niet door. Op die overstap had de doelman in eerste instantie zijn zinnen gezet. Nu komt het door hem zo gewenste buitenlandse avontuur er alsnog.

Bizot ontbrak zaterdag al in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Real Sociedad (1-0). Hij kreeg, net als Boadu, de kans om tot een overeenkomst te komen in Frankrijk.

Oranje

Bizot kwam in 2017 van KRC Genk naar Alkmaar. Daar groeide hij uit een gewaardeerde kracht onder de lat. Onder bondscoach Frank de Boer maakte Bizot, die als derde doelman actief was op het EK, zijn debuut in Oranje.

Het contract van Bizot, die in het verleden ook uitkwam voor FC Groningen en Cambuur, liep nog één jaar door. AZ ontvangt daarom een transfersoms van naar verluidt vijf miljoen euro voor de doelman.

Bizot kwam 164 keer uit voor het eerste elftal van AZ. Hij evenaarde in het kalenderjaar 2019 een vijftig jaar oud record van Heinz Stuy door in 31 wedstrijden de nul te houden.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen