Texelse eventing-amazone Merel Blom op 21e plek na dressuur

Merel Blom

Merel Blom© AP

Tokio

Eventing-amazones Merel Blom en Janneke Boonzaaijer staan respectievelijk 21e en 30e in de tussenstand na het onderdeel dressuur op de Olympische Spelen in Tokio. Blom kwam zaterdag in actie en staat nu op 31,5 strafpunten. Boonzaaijer reed de dressuur vrijdag en kwam uit op 33,0 strafpunten.

Blom keek na de rit met haar paard The Quizmaster terug op een goede proef, maar vond het jammer dat ze aan het einde wat punten verloor. „Ik denk dat daar de lichte spanning die mijn paard op het voorterrein had, er toch nog even uitkwam”, analyseerde de amazone, die op meer had gerekend.

„Het was misschien wel de proef die ik voor ogen had, maar zeker niet de punten die ik voor ogen had. Ik ben best tevreden over de proef, het is logisch dat het in de training beter gaat. Wat we van tevoren hadden bedacht heb ik wel zo kunnen rijden. Ik heb technisch wel zo gereden zoals het plan was, maar het is jammer deze punten te rijden. Ik had op meer gehoopt.”

Boonzaaijer reed vrijdag de dressuur met haar paard Champ de Tailleur. „Het was geweldig, ik vond het echt heel cool”, reageerde Boonzaaijer na haar olympisch debuut. Regerend olympisch kampioen Michael Jung gaat na de dressuur aan de leiding met 21,1 strafpunten. De Brit Oliver Townend staat tweede met 23,6, voor de Chinees Alex Hua Tian met 23,9. In het landenklassement gaat Groot-Brittannië aan de leiding voor Duitsland en Nieuw-Zeeland. Nederland doet niet mee in het landwedstrijd.

Met de cross-country en een springparcours volgen nog twee onderdelen. De cross-country staat zondag op het programma. Blom denkt wel dat de cross goed bij haar paard past. „Ik heb wel het juiste paard meegenomen. Hij is snel, kan goed klimmen en draaien. Bovendien kan hij prima met de hitte overweg. Het past hem ook wel dat je in deze cross een plan moet hebben, en dat is zeker nodig.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.