Fors minder coronabesmettingen, cijfers Kennemerland gaan de goede kant op

© Archieffoto AFP

Arnold Aarts
Haarlem

In Haarlem en omgeving is deze week sprake van fors minder nieuwe coronabesmettingen. De GGD Kennemerland telde er 1139, dat is ruim de helft minder dan die week ervoor. De grootste afname zat in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar.

Deze week werden in deze regio ruim 9500 coronatesten afgenomen door de GGD, dat zijn er bijna 7000 minder dan vorige week. Afgelopen week zijn er ruim 28.000 vaccinaties gezet in Kennemerland, waarvan bijna 3900 eerste prikken.

Vaccineren zonder afspraak

Omdat het aantal vaccinaties de komende weken verder zal afnemen, wordt het aantal priklocaties verminderd. Vanaf aanstaande maandag tot en met 15 augustus kan iedereen van 12 jaar en ouder zich zonder afspraak laten vaccineren in Uitgeest, in sporthal De Zien. Het gaat om particulieren die voor de eerste prik komen. Ze worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer.

Ook op Schiphol wordt zonder afspraak geprikt. Vertrekkende en aankomende reizigers kunnen terecht op langparkeerplaats P4. Bij de vertrek- en aankomsthallen wijzen GGD-medewerkers passagiers op deze mogelijkheid. Er is een pendeldienst naar de priklocatie beschikbaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen