TV De Kaag niet blij met definitieve keuze voor kermis op de Westrand in Wervershoof. ’Tennissers van buitenaf zullen nu in de omliggende wijken moeten parkeren’

Kermis bij Het Fortuin aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Het gaat er dit jaar niet van komen.

Kermis bij Het Fortuin aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Het gaat er dit jaar niet van komen.© Archieffoto

Judit de Redelijkheid
Wervershoof

De meningen zijn verdeeld. Waar een deel van de inwoners blij is dat het festijn onder de huidige omstandigheden überhaupt door gaat, zien anderen een kermis op het parkeerterrein van sportpark de Westrand in Wervershoof niet zitten. Ook de plaatselijke tennisvereniging komt nu in het verweer.

Gaat de kermis dit jaar door? En zo ja, op welke locatie? Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig in Wervershoof. De gemeente Medemblik heeft gekozen voor de Westrand. Hier zullen van 14 tot en met 16 augustus de attracties staan opgesteld. Dat besluit valt niet in goede aarde bij TV De Kaag.

Samen

,,Wij hebben dan het finaleweekend van ons open toernooi”, zegt Bram Visser namens de tennisvereniging. ,,Dat valt een keer in de vijf jaar samen met de kermis. En nu dus ook. Dat stelt ons voor een groot probleem. Het parkeerterrein en de toegangsweg kunnen nu niet gebruikt worden voor de deelnemers. De tennissers van buitenaf moeten daardoor in de omliggende wijken parkeren. Daar zullen de bewoners niet blij mee zijn.”

Visser, die sinds kort het sportcafé op de Westrand runt en ook nog op het kermisvoetbal wijst dat op het complex georganiseerd wordt, hoopt dat de gemeente nog op zijn beslissing terugkomt. ,,Het kan, zeker als het aantal coronabesmettingen blijft dalen, best gewoon op de Dorpsstraat”, vindt hij. ,,Dat wil heel Wervershoof.”

Redenen

De gemeente begrijpt de frustraties van TV De Kaag. ,,Maar dat de kermis op de Westrand is dit jaar heeft wel twee goede redenen”, reageert woordvoerder Elma Greven. ,,Het landelijke coronabeleid is om attracties en horeca gescheiden te houden. Tweede reden is vanuit veiligheidsperspectief. Anderhalve meter afstand houden kan alleen wanneer het aantal bezoekers op het terrein te controleren is. En dat kan alleen als het terrein ‘afgehekt’ kan worden zodat er één ingang en één uitgang is om zo het aantal bezoekers te kunnen controleren. Afhekken in de Dorpsstraat is niet mogelijk. Op de Westrand kan dat wel.”

Of er nog een kans bestaat dat er bij een daling van het aantal coronabesmettingen alsnog ’gewoon’ voor de Dorpsstraat gekozen wordt? ,,Nee, dit jaar vindt de kermis plaats op de Westrand. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen