Bloembakken remmen snelheid op Kerkplein in Hoorn

Op het nieuwe Kerkplein is de auto te gast. Bloembakken moeten de snelheid er verder uit halen.

Op het nieuwe Kerkplein is de auto te gast. Bloembakken moeten de snelheid er verder uit halen.© Foto Mediahuis / Eric Molenaar

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeente Hoorn heeft donderdagmorgen twee cortenstalen bloembakken laten plaatsen nabij de fontein op het Kerkplein, om de snelheid uit het verkeer te halen. De actie komt voort uit de eerste evaluatieronde van de vernieuwing van het plein.

Bewoners, ondernemers en bezoekers hadden eerder dit jaar aangegeven dat auto’s soms nog te overheersend zijn op het Kerkplein. Ook het parkeren verdient aandacht, volgens de deelnemers aan de enquête. Er wordt regelmatig buiten de vakken geparkeerd. Toezichthouders zullen dan ook de komende tijd vaker controleren op foutparkeren, laat de gemeente weten.

Inmiddels is via www.hoorn.nl/bezoekkerkplein een nieuwe enquête gestart, over het verkeer, parkeren en de terrassen. De bedoeling is, in het vierde kwartaal de laatste evaluatieronde uit te voeren. Begin 2022 moet er dan een goed beeld zijn van hoe de gebruikers het Kerkplein ervaren. Als er aanpassingen nodig zijn, werkt de gemeente dit samen met de werkgroep van ondernemers en bewoners uit, waarna de gemeenteraad over een voorstel beslist.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen