Politie geeft beelden vrij van snel vluchtende overvallers snackbar bij Middenwaard [video]

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee personen die op donderdagochtend 13 mei (rond 00.20 uur) hebben geprobeerd om snackbar Burger City aan de buitenrand van winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard te overvallen.

De overvallers kwamen binnen met een mes en een hamer. De jongeman met de hamer liep richting van de aanwezige medewerker en sloeg met het gereedschap op de toonbank en eiste geld van de man achter de balie.

Lees ook: Overval met wapens op snackbar Burger City in Heerhugowaard mislukt, dader laat mes vallen

Deze was echter niet bang en in plaats van geld te geven, ging hij op de overvallers af. Opvallend is dat de verdachten er vervolgens meteen vandoor zijn gegaan. Een van de overvallers liet hierbij zijn mes vallen, deze is veiliggesteld door de recherche.

Het tweetal maakte niets buit en rende weg in de richting van de Zuidtangent/Schrijverswijk. Kort voordat de mannen de zaak inlopen, zijn zij vastgelegd op een camera van de parking. Hierop is te zien dat de persoon die als eerste in beeld komt, in zijn linkerhand een hamer vast heeft.

Het tweetal is lastig te herkennen omdat zij zichzelf goed bedekt hebben. Maar de politie hoopt dat er mensen zijn die hen herkennen aan hun manier van lopen. Wie het duo herkent of andere informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen