Vijfde editie Schermer Kunstroute op 21 en 22 augustus verbreekt records: 71 exposanten op 24 locaties

Een van de expositieplekken in 2018, het kerkje van Stompetoren

Een van de expositieplekken in 2018, het kerkje van Stompetoren© Archieffoto jjfoto.nl / Jan Jong

Rob Bakker
Schermer

Met dit jaar 71 exposanten op 24 locaties groeit de Schermer Kunstroute maar door. De vijfde editie heeft er twee nieuwe expositielocaties bij. Het organiserende Cultuur Platform Schermer hoopt op 21 en 22 augustus ook de opgaande lijn in de bezoekersaantallen door te trekken.

Vorig jaar benaderde de opkomst al de drieduizend belangstellenden, dit jaar wordt ook dat record misschien wel verbroken. De belangstelling in de regio groeit, zegt Marion Leijen van het Cultuur Platform Schermer. Dat geldt overigens ook voor de deelnemende exposanten, die lang niet allemaal uit de Schermer komen maar bijvoorbeeld ook uit Bergen en Alkmaar-stad. ,,Niet alleen de publieke belangstelling is goed, er wordt ook goed verkocht door de deelnemende kunstenaars’’, voegt Leijen toe.

(tekst verder onder foto)

Werk van Hans Kaijer

Werk van Hans Kaijer

De Schermer Kunstroute voert voornamelijk langs ateliers en kerkjes in de polder. Er zijn dit jaar twee nieuwe locaties: de landbouwschuur van Ted Vaalburg (Boer Ted) aan de Zuidervaart in Zuidschermer en zorgboerderij Polderpracht aan de Lange Molenweg bij Oterleek. Dat zijn ruime locaties waar ook grotere werken tentoongesteld kunnen worden.

(Tekst verder onder foto)

Beeld van Peter Stet

Beeld van Peter Stet

Net als vorig jaar gelden er coronaregels, die bij iedere tentoonstellingsplek worden aangegeven. Zo geldt er een maximum aan het aantal bezoekers per locatie. Ook worden er looproutes aangegeven. Bij een aantal plekken worden vrijwilligers ingezet die zorgdragen voor een coronaproof expositiebezoek.

(Tekst verder onder foto)

Molen van Simon Borst

Molen van Simon Borst

Zowel op 21 als op 22 augustus zijn de expositielocaties tussen 11 en 17 uur te bezoeken. Een routekaart met expositielocaties is te downloaden via cultuurplatformschermer.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen