Schoorlse kanovaarster Wegman naar olympische finale slalom

Martina Wegman in actie tijdens de halve finale.

Martina Wegman in actie tijdens de halve finale.© Foto AFP

ANP
TOKIO

Kanovaarster Martina Wegman heeft zich dinsdag op de Olympische Spelen geplaatst voor de finale op het onderdeel slalom. De 32-jarige Wegman uit Schoorl legde in de halve eindstrijd een snelle en bijna foutloze heat af over de wildwaterbaan in Tokio. Ze ging door alle poortjes en kreeg maar twee strafseconden.

Wegman eindigde in de halve finales als achtste met een tijd van 1.08,74. De beste tien gingen door. De Australische Jessica Fox was de snelste in 1.03,85. De finale staat later deze dinsdag op het programma.

Bij kanoslalom moeten de deelnemers een kunstmatige wildwaterbaan van 250 meter zo snel mogelijk afleggen. Onderweg moeten ze tussen 25 poortjes door. Wie de paaltjes van het poortje raakt, krijgt 2 strafseconden. Een gemiste poort betekent 50 strafseconden.

Kanoslalom maakt sinds 1992 deel uit van het olympische programma. De laatste keer dat Nederland in deze discipline meedeed, was bij Peking 2008 met Robert Bouten en Ariane Herde. Beiden haalden de finale. Bouten werd negende, Herde eindigde als zesde.

Lees hier meer over de Olympische Spelen.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen