Kanovaarster Wegman eindigt als zevende in olympische finale

Martina Wegman.

Martina Wegman.© Foto EPA

ANP
TOKIO

Kanovaarster Martina Wegman uit Schoorl is op de Olympische Spelen als zevende geëindigd op het onderdeel slalom. De 32-jarige Wegman legde dinsdag in de finale op de wildwaterbaan in Tokio een foutloze heat af in een tijd van 111.33. Ze kon zich hiermee niet mengen in de strijd om de medailles.

Maar Wegman kon terugkijken op een sterk olympisch optreden. Ook in de halve eindstrijd bleef ze foutloos en kwalificeerde ze zich als achtste voor de finale. Het goud was voor de Duitse Ricarda Funk. De Spaanse Maialen Chourraut behaalde het zilver voor de Australische Jessica Fox.

De laatste keer dat Nederland in deze discipline meedeed, was bij Peking 2008 met Robert Bouten en Ariane Herde. Beiden haalden de finale. Bouten werd negende, Herde eindigde als zesde.

Lees ook: Schoorlse kanovaarster Wegman naar olympische finale slalom

Bij kanoslalom moeten de deelnemers een kunstmatige wildwaterbaan van 250 meter zo snel mogelijk afleggen. Onderweg moeten ze tussen 25 poortjes door. Wie de paaltjes van het poortje raakt, krijgt 2 strafseconden. Een gemiste poort betekent 50 strafseconden.

Kanoslalom maakt sinds 1992 deel uit van het olympische programma.

Lees hier meer over de Olympische Spelen

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen