Mannen stelen auto in Breezand en belanden vervolgens met het voertuig in de sloot, hulpdiensten massaal ingezet [video]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 3
Internetredactie
BREEZAND

Een auto is dinsdagavond te water geraakt aan de Molenvaart in Breezand. Het voertuig was even eerder gestolen aan het Ceresplein.

De eigenaar parkeerde zijn Lancia bij de supermarkt aan het Ceresplein in Breezand om glaswerk in de glasbak te gooien. Een aantal mannen dat vlakbij op een bankje zat, zag kans om er met de auto vandoor te gaan. De dieven zijn vervolgens op de Molenvaart van de weg geschoten en in het water beland.

Hulpdiensten rukten groots uit voor het te water geraakte voertuig. Politie, brandweer en een traumahelikopter werden ingezet. Ook werd via Burgernet een oproep verspreid in verband met de op de vlucht geslagen daders.

Twee mannen sloegen na de crash op de vlucht, maar zijn even verderop aangehouden. De hulpdiensten zochten voor de zekerheid in het water naar een derde verdachte, die er uiteindelijk niet bleek te zijn.

De brandweer heeft de auto uit het water getakeld. De berger heeft de gestolen auto, die total loss is, afgevoerd. Voor de hulpdiensten was het de tweede grootschalige inzet op rij in Breezand.

Het verkeer op de Molenvaart was van beide kanten afgesloten. Op de T-splitsing met de Schorweg zorgde dit voor veel verkeershinder en blokkades.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.