Zomaar een boek of een kostbaar relikwie. Bij de taxatiemiddag 9 augustus in Bastion Hotel kunnen bezoekers een definitief antwoord krijgen

Taxatiemiddag in Santpoort met Arie Molendijk

Taxatiemiddag in Santpoort met Arie Molendijk© archieffoto Mediahuis

Pieter van Hove
Santpoort-Noord

In Bastion Hotel Santpoort Noord is maandag 9 augustus een taxatiemiddag. Taxateur Arie Molendijk gaat daar tussen 13.30 en 16 uur na wat de waarde is van oude artikelen, zoals bijbels, atlassen, geïllustreerde werken, handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: ,,De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties hebben alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. ,,Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een bepaald tarief.”

Voor info: www.molendijkboeken.nl

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen