Bussen in Zaanstreek en Waterland gehuld in regenboogkleuren: ’Iedereen is welkom in het openbaar vervoer’

In 2019 werd er een tram met regenboogkleuren ingezet in Amsterdam. Dit jaar rijden er ook bussen in de regio.© Foto Vervoerregio Amsterdam

Frederique Teillers
Zaandam/Purmerend

Vervoerders Connexxion, EBS en GVB zetten vanaf donderdag vier regenboogvoertuigen in naar aanleiding van Pride 2021. In Zaanstreek en Waterland zullen er in totaal drie Pride-bussen rijden. Het is voor het eerst dat vervoerders bussen in regenboogkleuren inzetten in de regio.

De drie gekleurde bussen en tram zullen een jaar lang rondrijden, tot na Pride 2022. Dat laat Vervoerregio Amsterdam weten.

De voertuigen vallen niet alleen op qua Pride-kleuren, maar zullen ook het woord ’welkom’ in verschillende talen dragen. Volgens voorzitter van Vervoerregio Amsterdam, Egbert de Vries, willen de vervoerders samen duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. „Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen.’’ Vervoerregio Amsterdam financiert de bestickering van de bussen en tram.

De voertuigen worden donderdag 29 juli in gebruik genomen, vlak voordat Pride op 31 juli begint. De tram rijdt door Amsterdam, de twee bussen van Connexxion in Amstelland-Meerlanden en Zaanstreek en de bus van EBS in Waterland. Het is voor het eerst dat alle vervoerders in Vervoersregio Amsterdam op deze manier samenwerken voor het thema Pride.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.