Snel even pinnen voor je in de trein stapt? Op station Haarlem kun je dat wel vergeten

Katja Sobot
Haarlem

Reizigers die geld willen opnemen, kunnen sinds enkele weken niet meer op station Haarlem terecht. Voor de dichtstbijzijnde pinautomaat moeten reizigers doorlopen naar de Kruisstraat. Het is nog onduidelijk of en wanneer de pinautomaat op het station opnieuw wordt geopend.

NS en GWK Travelex gaven opdracht tot de sluiting van de automaat naar aanleiding van een plofkraak in Apeldoorn in mei.

„De schade was toen enorm. Een deel van het stationsgebouw stond op instorten. We doen er alles aan om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt”, zegt een woordvoerder van NS.

Ook op Leiden Centraal, Eindhoven Centraal, Amsterdam Amstel, Maastricht en Arnhem sluiten binnenkort automaten. Het gaat om negen pinautomaten in totaal.

Eerdere sluitingen

NS en GWK sloten in mei al 28 van de 67 geldautomaten op stations in Nederland. Toen ging het vooral om automaten die aan de buitenzijde van stations zaten, omdat het moeilijker zou zijn om daar toezicht te houden. Bij deze sluitingsronde gaat het juist om automaten aan de binnenkant van stations.

„Deze automaten zitten op locaties waar een plofkraak voor veel schade en hinder zal zorgen”, legt de woordvoerder uit. „Meer nog dan wanneer een automaat aan de buitenkant van het station zit.”

Op de meeste stations blijft het voor reizigers mogelijk om een andere geldautomaat te gebruiken. In Haarlem is dit niet het geval.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen