Eerste deel romp Zr.Ms. Den Helder naar de schilder op werf van Damen [video]

Het rompdeel van het nieuwe schip.

Het rompdeel van het nieuwe schip.© Foto Damen

Arie Booy
Den Helder

Op de Roemeense werf van Damen wordt het eerste rompdeel van de in aanbouw zijnde Zr.Ms. Den Helder naar de schilder gebracht.

Ruim een half jaar na het snijden van de eerste platen staal voor het Combat Support Ship is nu een eerste segment van het oorlogsschip gereed voor het aanbrengen van de eerste lagen coating. Op een door Damen aan de Defensie Materieel Organisatie gestuurd filmpje is te zien dat het stalen deel van de romp vervoerd wordt naar de de plek waar de schilderspuit gehanteerd wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is een enorm scheepssegment dat de medewerkers van de werf reduceert tot poppetjes. Vice-admiraal Arie Jan de Waard is directeur van DMO, de defensie-organisatie die als opdrachtgever van de bouw van de Den Helder optreedt. Hij plaatst het korte filmpje op Twitter en geeft er als commentaar bij: ’Eerste blokken nieuwe Combat Support Ship naar de schilder!’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.