Man uit Haarlem verdrinkt in Italië. Zijn twee zoons komen op eigen kracht aan land

Een schip van de Italiaanse kustwacht, beeld ter illustratie.

Een schip van de Italiaanse kustwacht, beeld ter illustratie.© Mauritius Images

Varazze

Een 53-jarige Nederlander is zondag voor de ogen van zijn kinderen meegesleurd door een sterke stroming in de Middellandse Zee. De vader kon het land niet meer bereiken en is overleden. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa. Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat na berichtgeving in de Italiaanse krant La Stampa.

Volgens de Italiaanse krant was de vader met zijn twee 14-jarige zoons in het water gedoken voor wat verkoeling. Het drietal werd vervolgens meegesleurd door een sterke stroming. De twee jongens wisten op eigen kracht weer aan land te komen en de kustwacht te alarmeren.

NOS meldt dat het om een 53-jarige Haarlemmer gaat.

Nadat hulpdiensten de drenkeling uit het water hadden gehaald, werd het slachtoffer nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het lichaam van de man is naar de haven van Varazze gebracht.

De familie van de man die mee was op vakantie naar het noorden van Italië krijgt consulaire bijstand.

Lees ook: Zoekactie met robot naar vermiste Haarlemmer Samuël op Italiaans meer [video]

De politie van Varazze liet weten dat het Nederlandse consulaat in Milaan snel gehandeld heeft en zowel de ex-vrouw als de nieuwe vriendin van het slachtoffer zondagnacht om 1.30 al waren aangekomen in Varazze. Het stoffelijk overschot van de 53-jarige man zal zo spoedig mogelijk naar Nederland worden gebracht.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen