Geen nieuwe ziekenhuisopnames door corona in West-Friesland

corona

corona© Foto Mediahuis

Van onze verslaggever
Hoorn

Sinds het afgelopen weekend zijn er wel nieuwe besmettingen, maar is er geen spraken van nieuwe ziekenhuisopnames en/of overlijdens die in verband met corona zouden staan. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In veel gemeenten werden er zaterdag en maandag hetzelfde aantal besmettingen genoteerd. Drechterland telde er op beide dagen 2, Hoorn 17, Koggenland 3. Hier werden op zondag respectievelijk 3, 14, 8 nieuwe coronabesmettingen genoteerd.

In Enkhuizen zijn er sinds zaterdagmorgen totaal 11 nieuwe coronagevallen bijgekomen. 3 op zaterdag, 1 op zondag en 7 op maandag. In Medemblik waren dit er op diezelfde dagen 9, 6 en 10. In Opmeer waren dit er 6, 2 en 10. In Stede Broec zijn er sinds zaterdag in totaal 7 nieuwe gevallen bijgekomen.

Volgens de RIVM is 87% van de 65-plussers volledig gevaccineerd. Van de 45 tot 64-jarigen heeft inmiddels 84% een eerste prik gekregen en van hen is 65% al volledig gevaccineerd. De opkomst en vaccinatiegraad bij alle leeftijdsgroepen binnen de 25-44-jarigen stijgt.

Aankomend weekend biedt GGD Hollands Noorden opnieuw gelegenheid aan buitenlandse werknemers zich te laten vaccineren tegen corona. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus organiseert de GGD een speciale vaccinatieronde op de vaccinatielocatie in Hoorn (IJsbaan De Westfries).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen