28-jarige vrouw uit Purmerend overleden bij ongeval tussen fiets en auto; bestuurder was gevlucht, maar is aangehouden door politie

© DNP.NU

Internetredactie
PURMEREND

De fietsster die in de nacht van donderdag op vrijdag is aangereden door een auto in Purmerend, is overleden aan haar verwondingen. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Purmerend. De bestuurder en twee inzittenden waren na het ongeval gevlucht.

Het ongeval vond iets na middernacht plaats op de Burgemeester D. Kooimanweg. De fietsster en de auto botsten met hoge snelheid op elkaar. Ze overleed ter plekke. „De aanwezige hulpdiensten hebben het slachtoffer gereanimeerd, maar dit heeft helaas niet mogen baten”, aldus de politie.

Vlak na het dodelijke ongeval bleek dat de bestuurder van de auto ervandoor was gegaan. Er is direct een onderzoek gestart, wat heeft geleid tot de aanhouding van een 20-jarige man uit Purmerend. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Lees ook: Fietser overleden bij aanrijding met auto in Purmerend; bestuurder van auto is gevlucht

Later in de ochtend hebben zich twee inzittenden van 15 en 20 jaar gemeld bij de politie. Ze hebben een verklaring afgelegd. Naar de exacte oorzaak van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

© DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen